وصول وجه چک برگشتی توسط وکیل

ساخت وبلاگ

وصول وجه چک برگشتی توسط وکیل

چک یکی از اسناد تجاری است که دربردانده دستور پرداخت یا تعهد به پرداخت مبلغ مندرج در آن، در وجه شخص معین می‌باشد. البته چک به دلیل مزایای چشمگیری که نسبت به سایر اسناد تجاری از جمله سفته و برات دارد، میان مردم رایج‌تر و قابل قبول‌تر است. مسئله وصول چک برگشتی، یکی از قابل‌توجه‌ترین موضوعاتی است که هم دارندگان و هم صادر کنندگان چک با آن مواجه می‌باشند. مطلب «وصول وجه چک برگشتی توسط وکیل»، روش‌های مختلف وصول وجه چک را مورد بررسی قرار داده و به تشریح ابعاد حقوقی آن می‌پردازد. بنابراین اگر شما نیز به دنبال احقاق حقوق خود از طریق وصول وجه چک برگشتی هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

دریافت مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری »»» 88403987- 021

وصول وجه چک برگشتی توسط وکیل

روش‌های مختلف وصول چک برگشتی

علی‌الاصول، اشخاص به صورت اختیاری و بدون نیاز به اتخاذ اقدامات اجرایی و قضایی، تعهدات خود را در زمان مورد توافق طرفین در قرارداد ایفا می نمایند. لیکن حالتی نیز وجود دارد که صادر کننده چک، وجه آن را به طور داوطلبانه پرداخت نکند، لازم است که دارنده چک با مراجعه به مراجع صالح، ایفای تعهدات خود را مطالبه نماید.

1) پرداخت از سوی بانک

بانک‌ موظف است به محض رجوع دارنده چک برای وصول وجه آن، هویت و مشخصات کامل او را در پشت برگه چک با قید تاریخ مراجعه ذکر کنند. در صورت دارا بودن شرایط زیر، مبلغ چک را به دارنده آن پرداخت نماید:

الف) صادر کننده در تاریخ سررسید مندرج بر روی برگه چک، به اندازه مبلغ چک نزد بانک، وجه نقد داشته باشد.

ب) چک باید با رعایت شرایط قانونی تنظیم شده باشد.

نکات مهم پرداخت توسط بانک

پرداخت مبلغ مندرج در چک شرایطی دارد که در ادامه مطلب حاضر به بررسی آنها می‌پردازیم:

الف) وضعیت شرط پرداخت مندرج بر روی چک

اگر صادرکننده چک، شرطی را برای پرداخت وجه آن برروی چک قید کرده باشد، بانک به آن شرط ترتیب اثر نمی‌دهد. فلذا مبلغ چک به دارنده آن قابل پرداخت است.

ب) عدم انطباق امضاء روی چک با امضاء نمونه صادر کننده نزد بانک

اگر امضاء مندرج بر روی برگه چک (منتسب به صادر کننده) با نمونه امضاء او نزد بانک مطابقت نداشته و یا در متن چک، قلم خوردگی یا اختلاف وجود داشته باشد، بانک از پرداخت وجه چک امتناع خواهد نمود.

ج) آثار عدم پرداخت وجه چک

عدم پرداخت وجه چک، هر دلیلی که داشته باشد، اعم از فقدان یا کسری موجودی، عدم انطباق امضاء یا وجود خط خوردگی، می‌تواند منجر به صدور گواهی عدم پرداخت از سوی بانک محالٌ علیه بنا به تقاضای دارنده چک شود.

د) لزوم پرداخت وجه چک در تاریخ سررسید

وکلای پایه یک دادگستری...
ما را در سایت وکلای پایه یک دادگستری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohsen noloasia بازدید : 162 تاريخ : سه شنبه 5 مهر 1401 ساعت: 16:56